a-dok


A tartalomhoz

A-DOK Adó

Adó-Módszertan (A-DOK AdóAudit) és adókontrolling (A-DOK AdóTAB)

A kamarai ajánlások közül elsőnek az adómódszertan dokumentálására készült alkalmazás. Teljes mértékben beleépül az AUDIT rendszerbe, mivel alapvetően az XML alkalmazásra támaszkodik. Eezen felül több, a terület specialitásának megfelelő funkciót tartalmaz. A módszertani útmutatók ajánlásai szerinti dokumentálásra igény készül el a jövőben az alapalkalmazás mintájára a dokumentáló alkalmazás.
A Magyar Könyvvizsgálói Kamara által 2010-ben az adózás ellenőrzésének módszertani útmutatójaként közreadott ajánlás felhasználásával és ahhoz készült az alkalmazás.
Az ajánlás az Excel táblák kitöltéséhez nem adott eszközt. Ez az alkalmazás az audit menetében adja az eszközt a dokumentálás segítésére, és akár a teljes audit lezárását követően a végső elkészítéséhez.
Áttekinthetővé teszi a munkamenetet, és a dokumentumok területre történő szűkítése biztosítja az átláthatóságot. Az ajánlás táblakínálatát egy egységesítés alkalmazásával lényegesen leszűkíti. A WORD export alkalmazásával egyéni audit munkalapok készíthetők.
Az AUDIT.XML a táblakitöltés automatizálható a főkönyv/analitika és a megfizetések oszlopaira. Létrehozza az ebevXKR import-állományokból a bevallások egyedi nyilvántartását a lényeges paraméterekkel. Saját táblák, dokumentumok is felvehetők.

Az egyes bevallások (a telepített ebev alkalmazás segítségével) ennek megfelelően megjeleníthetők.

Az elkészült alkalmazás alapfeltétele, hogy az a Microsoft Office eszközök előnyeinek kihasználását biztosítsa – abban elsődlegesen a csatolás és körlevél funkciók működjenek.A program alkalmazása az audit gyorsítását és a megbízható véleményalkotást segíti elő. Könyvvizsgálók és adószakértők részére készült.Dr. Gyöngyösi József Dokumentálás két kattintással | drgyongyosi@a-dok.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe