a-dok


A tartalomhoz

Dr. Gyöngyösi József

Informatikus, kamarai tag könyvvizsgáló,
a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Informatikai tagozat

Mint informatikus és mint könyvvizsgáló 1998-tól foglakozom a könyvvizsgálati munkát segítő, Microsoft Office eszközökre épülő alkalmazások készítésével.
Korábban (ehhez a területhez is illeszkedő) könyvelő, bérszámfejtő rendszereket fejlesztettem. A könyvvizsgálatok során tapasztalt igények miatt vállalkoztam a dokumentálást segítő
„MINŐSÉG 2003” rendszer a kifejlesztésére. Könyvvizsgáló kollégákkal való együttműködés eredményezi a kialakított rendszer folyamatos, és a szakmai igényekhez való igazítását.
Elvem a fejlesztés alakításakor az volt, hogy csak az az eszköz lehet jó, ami a munkát úgy segíti, hogy áttekinthető, könnyen kezelhető, és ezen a speciális területen a saját és kollektív ismeretekre építve eredményesen használható.
Magyarországon ma a legelterjedtebb irodai alkalmazást, a
Microsoft Office eszközrendszert választottam, mint alkalmazás-keretet. Az Office eszközeivel mind a könyvvizsgálat, mind pedig a hozzá kapcsolódó, a standardokra épülő dokumentálás – akár a már korábban kialakított saját dokumentumok hozzáfűzésével - elvégezhető.

A Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok útmutatása alapján készített eljárásgyűjtemény, a Microsoft Office Professional (2003/2007/2016/365) eszközeire épül.
A rendszernek nincs külön igénye, minden olyan környezetben működik, ahol a Microsoft Office.
Az alkalmazások Open környezetben kipróbálva is kiválóan működnek!
MsAccess2003 RunTime környezetben, Open Office 3.3 és Ms Word 2000 mellett szinte minden funkciója elérhető!
(Nem elhanyagolandó, hogy ennek licens díja csekély!)

Tizenkét órás audit két kattintásos eszközökkel.

Az „A-DOK” dokumentáló rendszer és a kapcsolódó alkalmazásai (az AUDIT.XML és a módszertanok dokumentálása) már a mai kornak megfelelő igényekkel készült. Ennek első audit éve a 2012. Elvárásaiban a 2008-2012 évi kötelező továbbképzéseken megfogalmazott igényeket kielégítő dokumentálást segítő alkalmazásként készült. Mobil (a keretrendszer nélkül akár külső hordozóról is működő) alkalmazás. Saját tudástár közvetlen használatát is segíti. Támogatja a felhő elérést.Dr. Gyöngyösi József Dokumentálás két kattintással | drgyongyosi@a-dok.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe